Меню Закрити

Спеції – місток до здоров’я

Як відомо люди люблять смачно поїсти і тому часто втрачають на цьому здоров’я. Але існує спеціальне лікування їжею – при допомозі спецій (в перекладі з латині species – це те, що заслуговує на захоплення).

Їснує багато оздоровчих методик – їсти сире, варене, солити і не їсти взагалі, … У кожної теорії свої послідовники, які переважно спробували на собі, і їм допомагало те, що вони для себе відкривали. Але організм кожної людини є індивідуальним і налаштованим на свою роботу,  і те, що для одних є ліками, для других – отрута.  Переважно ми змушені їсти те, що завжди, і традиційні страви для нас нерідко є причиною хворіб внутрішніх органів. Але за допомогою прянощів ми можемо допомогти своєму організму мінімізувати негативний вплив їжі і знаходити те, що нам подобається і є корисним.

Компонуючи різні спеції з звичними продуктами ми впливаємо на сприяння перетравленню їжі. А різноманіття прянощів впливає на покращення її смакових властивостей.

Древня наука – Аюрведа – включає в себе вчення про приготування їжі з використанням прянощів. Сучасні аюрведичні препарати готують з вмістом спецій-компонентів в найрізноманітніших варіаціях.

Прянощі – це ліки, які не тільки можуть вилікувати десятки хворіб, але є дуже смачними і приємними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *